Granit Zemin Döşeme

Doğada bol miktarda bulunan ve kolay işlenen granit şık görünümü nedeniyle dekor kaplamalarında sıklıkla kullanılır. Granit döşeme evlerde, apartmanlarda, ofislerde ve dış mekanlarda tercih edilir.
Dış cepheye uygulanacak granitler fabrikada projeye uygun olarak kesilip, ankraj deliği hazırlanarak sevk edilir. Uygulama sırasında belirli bir düzen takip edilmeli taşlar projeye uygun olarak yerlerine konulmalıdır. Granit döşemede, doğaltaş zemin kaplamasında kalınlıklarından dolayı iki tip kaplama mevcuttur. 2 cm ve üstü doğal taşlarla harçlı uygulama; bu ebatlama işleminde ölçüler müşterilerin isteği doğrultusunda belirlenir. Bu alternatifte istenen ebatlarda granit elde etme olanağı olmasına rağmen yinede levha ebatları ve döşenecek alanın ebatları hesaplanarak minimum fire ile ebatlandırma yapmak en doğrusudur. Döşenecek alan büyük ise daha büyük kesilmiş levhalar tercih edilmelidir. Mekanın büyüklüğüne göre kesilen granit levhalar daha şık bir görüntü ve ferahlık sağlayacaktır. 8-10 mm kalınlığında ince ürünlerle yapıştırma uygulaması ise; 30 x 30, 40 x 40 ve 30 x 60 gibi üç standart ebat mevcuttur. Slim ürünler yapıştırma tekniği ile monte edilir. Öellikle yenileme yapılan zeminlerde (mutfak, banyo ve koridor gibi) mevcut döşemenin üzerine yapıştırılarak kot farkı yaratmadan döşenir. Doğaltaş zemin döşemelerinde uygulamayı derzli yapmak tavsiye edilir. Döşeme işi bittikten sonra derzlerin arasına granitin rengine uygun derz dolgusu konularak uyum yakalanabilir. Granitin açık rengini koruması için beyaz çimento kullanılmalıdır.
Granit döşeme işleminin yapılacağı yüzeye (iç ve dış mekanlarda) kullanılacak kumun muhakkak yıkanmış ve elenmiş dere kumu olmasına dikkat edilmelidir. Deniz kumu veya tuzlu kum kullanılmamalıdır. Aksi taktirde kumda bulunan tuz döşeme işlemi bittikten sonra kuruyup doğaltaşın üzerine çıkmaktadır ve bu estetiği bozmaktdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode