Granit, yapıları dış etkilerden koruması, bakım istememesi, cila kabul etmesi, parlak yapısı, görünümünü uzun süre muhafaza etmesi nedeniyle tercih edilir. Granit döşemelerbulunduğu mekana ferahlık verdiği için ve hijyenik yapısından dolayı sıklıkla kullanılır.
Sert kristal yapılı minerallerden meydana gelen granit dünyada büyük rezerve sahiptir. Ülkemizde daha çok İzmir Bergama ilçesinden çıkarılır. Çeşitli kalınlıklarda ve ebatlarda üretilebilinir. Granit döşeme işlemi yapılacak yüzeyde zeminin terazisinde olmasına, zeminin çatlaksız ve sağlam olmasına, zeminin her türlü boya, parafin ve diğer inşaat atıklarından arınmış olmasına, zeminin nemini atmış olmasına dikkat edilmelidir. Açık alanlarda cilalı granit döşendiğinde kar ve buzlanmayla beraber kayganlık göstereceği için dış mekanlarda cilalı taş yerine yakılmış, yarım cilalı veya kumlanmış modelleri tercih edilmelidir. İşlem bittikten sonra döşeme yapılan yere 48 saat içinde basmamak ve ağır eşya koymamak gerekir. Dış mekana döşeme yapılacağında havanın kuru ve sıcak olmasına özen gösterilmelidir. Granit zemin kaplaması yapılan yerde döşeme işlemi bittikten sonra derz dolgusu hemen verilmemelidir. Granit tamamen kuruyup eski rengine döndükten sonra derz dolguları yapılmalıdır. Açık renk granit kullanılan zeminlerde renginin solmaması için mutlaka beyaz çimento kullanılmalıdır. Döşeme yapılırken granitin altı boş kalmayacak şekilde harç veya yapıştırıcı ile doldurulmalıdır. Üstü açık olan ve alt tarafı nemli yüzeylere işlem yapılırken dikkat edilecek en önemli unsurlardan biri derz aralıklarıdır ve minimum 2mm olmalıdır.
Granit döşeme yapılacak yüzeyin kuru olmasına ve uygulamanın derzli yapılmasına özen gösterilmelidir. Döşeme yapılırken altının boş olmamasına ve kullanılacak kumun dere kumu olmasına ayrıca özen gösterilmelidir. Derz dolgusu işlem bittikten 48 saat sonra yapılmalıdır. Tüm işlemler bitince 24 saat sonra alan kullanıma açılabilir.