Granit Plak Taşı Ve Kullanım Alanları

Granit bileşiminde kuvars, alkali feldispat, mika ve koyu renkli mineral bulunduran açık renkli, asidik bileşimli derinlik kayaçlarına verilen isimdir. Kıta kabuğunun kısmen erimesi ya da manto magmasının farklılaşması sonucunda oluşmaktadır. İhtiva ettikleri minerallerin karakterlerine göre gruplara ayrılır. Granit plak taşı bir çok yaşam alanında dekore amaçlı kullanılır.
Granit plak taşı taş projelerinin içinde uygulanması en kolay olan taşlardır. İyi işçilikle rahatlıkla döşenir, estetiktir, renklerinde bozulma olmaz ve koku yapmaz. Elektrik, su, iski gibi alt yapı kazı projelerinde yerlerinden sökülen bu plak taşları şekli ve dokuları bozulmadan rahatlıkla tekrar döşenebilir. Bu özelliği sayesinde daha uzun ömürlüdür ve ekonomiktir. İnce ve kalın dokulu olurlar, özel bakıma ihtiyaçları yoktur. Granit taşı İzmir Bergama’nın yanında Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illerinde de çıkarılmaktadır. Parlak plaka taşları estetik duruşundan dolayı iç mekan tasarımlarında da tercih edilir. (villalarda veya bahçe tasarımlarında) Sert zemin uygulamalarında istediğiniz şekli vermeniz mümkündür. Bazalt, andezit, traverten materyalleriyle kullanılabilinir. Kırma taş üretiminde granitin belirgin özelliklerinin olması aranmaz ve işlenmesi daha basittir. Blok taş üretiminde granitin özellikleri önem kazanmaktadır. Granit plaka taşları isteğe göre cilalı veya yakılmış olarak paletlenip müşterilerin hizmetine sunulur. Kumlanmış, homlanmış, yakılmış ve cilalanmış çeşitleri vardır, isteğe bağlı olarak üretilmektedir. Doğal patlama yapıldıktan sonra değişik ebatlarda kullanılır.
Granit plak taşlarının kullanım alanları başında iç mekanlar, dış mekanlar, büro, otel, alışveriş merkezleri gelmektedir. 3 x 20 x 20, 4 x 30 x serbest, 3 x 30 x 60, 3 x 40 x 40, 3 x 20 x serbest, 10 x 15 x 50 (bordür taşı) ölçülerinde üretilir.

www.mercangranit.com

Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode